История на WMF

Марката WMF ви съпътства през целия ден – от първото сутрешно кафе до чашата с вино вечерта. Всеки път, когато готвите или сервирате, когато ядете, пиете или се наслаждавате на трапезата, продуктите на WMF не просто демонстрират високото си качество, но и ви доказват своята практичност и непрестанно ви вдъхновяват с нови идеи. По-успешно готвене, по-привлекателни ястия и наслада от живота – това е светът на WMF.

Компанията WMF бележи началото си през 1853 година в Гайзлинген, Германия. Към настоящия момент е една от най-големите и световноизвестни компанни, допринасяща за имиджа на Германия. 2200 души работят в главния офис на WMF в Гайслинген. Ултрамодерната производствена линия акцентира върху високите изисквания, които вървят с етикета „Made in Germany“. От материала  Cromargen  се ражда посуда с модерен дизайн и функционално кухненско оборудване. В специално създадено дъщерно дружество на WMF се произвеждат висококачествени кухненски ножове.

Дизайн и технологии

WMF произвежда продукти на световно ниво, благодарение на производствената си база, техническите си възможности, дългогодишния опит на служителите и дигитализираните производствени линии. Непрестанно провежданите тестове в лабораторията на компанията осигуряват висок стандарт на качество на продуктите и използваните материали. Нито един продукт не напуска фабриката без внимателна инспекция. Изключително гъвкавият логистичент център на компанията е достатъчно развит, за да снабдява клиенти от целия свят с повече от 15 000 различни артикула, произведени в Гайслинген. В WMF се обръща особено внимание на продуктовия дизайн. Вътрешният отдел за продуктово развитие наема дизайнери от цял свят, които допринасят с най-добрите идеи и тяхното творческо приложение, съобразявайки се с глобалните тенденции в дизайна. В студиото за създаване на модели се създават прототипи на продуктите, с помощта на прецизни технологии, които определят конкретните посоки в дизайна. Етапите от производствения процес, от идеята за дизайна и модела до създаването на уреда, се осъществяват по електронен начин и това гарантира бързи темпове на произвеждане на отделните артикули.

Кафе машини

Производството на кафе машини се осъществява по заявка. Над 150 служителя монтират и сглобяват до съвършенство високо технологични продукти за приготвяне на кафе. Само в Германия 200 сервизни техника подсигуряват перфектното функциониране на техниката в обектите. В този смисъл WMF притежава най-големия собствен отдел за серзизиране на кафе машини. Милиони хора по света споделят една обща любов – тази към кафето, независимо дали го консумират у дома или на път. Със своята иновативна технология за приготвяне на кафе WMF се грижи за кафе любителите навсякъде – в хотели, кафенета, ресторанти, както и във влакове, кораби, на летища и бензиностанции.

Фирмени магазини WMF

WMF е винаги близо до вас. Може да откриете продуктите на WMF в специализирани отдели на магазини, в бутикови магазини, в молове и в мебелни магазини. Продуктите с марка WMF могат да бъдат открити и в над 170 специализирни аутлета на компанията, намиращи се на топ локации в Германия, а също и в Швейцария и Австрия. С цел компетентно обслужване на клиентите в магазините за продажба на дребно и в специлизираните магазини на компанията, както в Германия, така и в чужбина, 2500 продавач-консултанти преминават през постоянни квалификационни обучения. Продуктите на WMF имат висока репутация по света. WMF има дъщерни дружества в най-значимите европейски държави, както и в САЩ, Япония и Китай. WMF е близо до клиентите си в общо 19 страни по света, в готовност да ви помогне да сложите масата и да оборудвате кухнята.

WMF – виден партньор на кетъринг компаниите по цял свят

В световен план WMF се класира като предпочитания доставчик на оборудване за водещите хотели и международните хотелски вериги. Обхватът на продукти за този кръг от клиенти включва високо-качествени кухненски прибори и съдове, кухненско оборудване, както и високо технологични кафе машини с изключително голям капацитет.

От 1853 година насам, WMF продължава да прави готвенето, яденето и пиенето едно истински вълнуващо преживяване за хората по целия свят. По целия свят, у дома и навън.